آکنه و جوش

آکنه شایع‌ترین بیماری پوستی است. اگرچه این بیماری بسیار شایع می‌باشد اما اطلاعات دقیقی در مورد آن وجود ندارد. این موضوع کار درمان را دشوار می‌سازد. اطلاعات موجود در این مقاله به شما کمک می‌کند که با آکنه و جوش آشنا شوید و با موفقیتبه درمان جوش و آکنه بپردازید.

آکنه معمولی

چرا باید آکنه درمان شود؟

عقاید و نظرات بسیار گوناگونی در مورد آکنه و جوش صورت و درمان آن وجود دارد. یکی از این عقاید رایج این است که شما باید اجازه دهید آکنه دوره خودش را طی کند. متخصصین پوست بر این باورند که رها کردن آکنه و جوش زیر پوستی همیشه بهترین راه کار موجود نیست.

 در اینجا برخی از دلایل درمان آکنه را اشاره خواهیم کرد:

  • اگر آکنه را درمان نکنید ممکن است، پس از برطرف شدن آکنه، لکه‌های سیاه و جای زخم‌های دائمی بروی پوست شما ظاهر شود.
  • اغلب درمان آکنه باعث افزایش اعتماد به نفس می‌شود.
  • درمان‌های بسیار مؤثری در خصوص بر طرف کردن آکنه وجود دارد.

نوجوانان و زنان بیشتر به آکنه مبتلا می‌شوند. تعداد زیادی از زنان در دهه‌های ۳۰، ۴۰ و ۵۰ سالگی زندگی به آکنه مبتلا می‌شوند. متخصصین پوست هنوز علت جوش صورت بزرگسالان را نمی‌دانند. ولی درک می‌کنند که آکنه بزرگ سالان می‌تواند بسیار خسته کننده باشد.

علائم آکنه

 بسیاری از مردم فکر می‌کنند که آکنه فقط یک جوش ساده است. اما بیماری و علائم جوش می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • جوش‌های سر سیاه
  • جوش‌های سر سفید
  • برجستگی‌های سفت و تو پر یا پاپول
  • آبسه (آنچه که بسیاری از مردمان را جوش می‌خوانند.)
  • کیست‌ها
  • ندول ها

آکنه می‌تواند در قسمت‌های پشت، قفسه سینه، گردن، شانه‌ها، بازوها و باسن ظاهر شود.

عوارض آکنه

آکنه می‌تواند عوارضی فراتر از ایجاد جوش‌ها ایجاد کند. مطالعات نشان می‌دهند که افراد به علت جوش صورت می‌توانند عوارض زیر را نیز تجربه کنند:

  • اعتماد به نفس پایین: بسیاری از افرادی مبتلا به آکنه، احساس بدی نسبت به خود دارند. آن‌ها به دلیل وجود آکنه تمایل ندارند وقت خود را با دوستانشان بگذرانند. ممکن است به مدرسه و محل کار خود نروند. ممکن است نمرات آن‌ها کاهش یابد و غیبت‌های آن‌ها به دلیل آکنه افزایش یابد.
  • افسردگی: بسیاری از افراد مبتلا به آکنه، فراتر از کاهش اعتماد به نفس دچار مشکل می‌شوند. آکنه می‌تواند وضعتی برای آن‌ها ایجاد کند که از لحاظ پزشکی به آن افسردگی می‌گویند. افسردگی عوارض بسیار نامطلوبی برای افراد ایجاد می‌کند، تا آنجایی که ممکن است آن‌ها به خودکشی فکر کنند. مطالعات بسیاری نشان داده است که نوجوانان مبتلا به آکنه، انقدر آکنه را بد می‌دانند که حتی به خودکشی هم فکر کرده‌اند.
  • بروز لکه‌های تیره بر روی پوست: این لکه‌ها زمانی پدید می ایند که آکنه برطرف می‌شود. ماه‌ها یا سال‌ها طول می‌کشد تا این لکه‌های تیره ناپدید شوند.
  • جای زخم (به صورت دائمی): افرادی که مبتلا به کیست و یا ندول های آکنه می‌شوند، اغلب دچار جای زخم‌های دائمی می‌شوند. شما می‌توانید اقدام به از بین بردن جای جوش کنید . اما به شرط آن‌که به موقع به متخصص پوست مراجعه کنید. (بین ۸ تا ۱۲ سالگی). اگر شخصی در خانواده شما سابقه کیست یا ندول داشته باشد و شما به آکنه مبتلا شدید، حتماً به پزشک مراجعه کنید. درمان آکنه قبل از آنکه تبدیل به کیست یا نودل شود می‌تواند از بروز جای زخم جلوگیری به عمل آورد.

چه کسانی به آکنه مبتلا می‌شوند؟

اگر شما به آکنه شدید مبتلا شده باشید، احساس خواهید کرد که تنها هستید. اما افراد زیادی به آکنه مبتلا می‌شوند. این مشکل پوستی در ایالات متحده شایع است. حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیون آمریکایی آکنه را تجربه می‌کنند. اکثراً آکنه در دوران نوجوانی و جوانی ظاهر می‌شود، اما آکنه می‌تواند در هر سنی رخ دهد. نوزادان تازه متولد شده نیز می‌توانند به آکنه مبتلا شوند. مردان و زنان هردو به آکنه مبتلا می‌شوند. برخی از زنان در میان سالی مبتلا به آکنه می‌شوند.

چه چیزی باعث بروز آکنه می‌شود؟

آکنه زمانی پدید می‌آید که روزنه های پوست ما مسدود می‌شوند. این مسدود شدن با سلول‌های مرده پوست آغاز می‌شود. به طور معمول، سلول‌های مرده‌ی پوست به سمت سطح پوست و منافذ آن حرکت می‌کنند. هنگامی که بدن برای جلوگیری از خشک شدن پوست، مقدار زیادی چربی (سبوم)، تولید کند، سلول‌های مرده پوست می‌توانند در داخل این منافذ به هم بچسبند و به جای حرکت به سمت سطح پوست، در داخل منافذ به دام افتند. گاهی اوقات باکتری‌هایی که بر روی پوست زندگی می‌کنند، مانند باکتری پی. آکنه، داخل این منافذ مسدود شده می‌شوند. داخل منافذ، محیط بسیار مناسبی برای رشد و تکثیر باکتری‌ها فراهم می‌شود. درنتیجه با رشد این باکتری‌ها سیستم ایمنی بدن درگیر شده و منافذ ملتهب می‌شوند (قرمز و متورم). اگر التهاب به عمق پوست نفوذ کند، کیست یا ندول آکنه به وجود می‌آید.

چگونه متخصصین پوست آکنه را تشخیص می‌دهند؟

برای تشخیص آکنه، متخصص پوست ابتدا پوست شما را معاینه می‌کند تا مطمئن شود که بیماری شما آکنه است. زیرا سایر بیماری‌ها هم می‌توانند شبیه به آکنه باشند.

  اگر متخصص پوست تشخیص دهد که بیماری شما آکنه است:

  • آکنه را درجه‌بندی می‌کند. درجه ۱ آکنه خفیف و درجه ۴ آکنه شدید می‌باشد.
  • نوع آکنه موجود در پوست شما را شناسایی می‌کند.

چگونه متخصصین پوست آکنه را درمان می‌کنند؟

امروز، درمان‌های مؤثری برای آکنه و جای جوش صورت  وجود دارد. این به این معنا نیست که هر درمانی برای هر کسی که دارای آکنه است مؤثر باشد. اما به این معنی است که تقریباً هر نوع آکنه ای را می‌توان کنترل نمود. افرادی که آکنه خفیف دارند ممکن است لکه هایی بر صورتشان پدید آید. ممکن است جوش‌های سرسفید، جوش سرسیاه، پاپول نیز ظاهر گردد. بسیاری از افراد می‌توانند آکنه خفیف را با محصولات غیر نسخه ای درمان کنند. اغلب محصولات حاوی "بنزوئیل پراکسید" یا" اسید سالیسیلیک" پوست را پاک می‌کنند. این به این معنا نیست که یک‌شبه آکنه بر طرف می‌شود. با وجود ادعاهایی که وجود دارد،درمان سریع جوش صورت صحت ندارد ، آکنه یک‌شبه درمان نمی‌شود. درمان خانگی آکنه حداقل به ۴ الی ۸ هفته زمان نیاز دارد تا بهبودی ظاهر شود. هنگامی که آکنه‌ها برطرف شدند، برای جلوگیری از عود مجدد باید درمان پوست خود را ادامه دهید.

چه زمانی باید به متخصص پوست مراجعه کرد؟

اگر شما مقدار زیادی جوش، کیست، یا ندول، داشته باشید، ممکن است، داروهای بدون نسخه کمک چندانی به شما نکنند. اگر می‌خواهید پوستتان روشن تر شود و برای درمان جوش صورت ، باید به یک متخصص پوست مراجعه کنید. ممکن است متخصصین پوست درمان‌های مختلفی را برای شما در نظر بگیرند: درمان‌های آکنه که بروی پوست اعمال می‌شوند: اغلب درمان‌های آکنه بر روی پوست اعمال می‌شوند. متخصصین پوست این نوع درمان را درمان موضعی می‌نامند. درمان‌های موضعی زیادی در خصوص آکنه وجود دارد. برخی از آن‌ها به از بین بردن باکتری‌ها کمک می‌کنند، برخی دیگر میزان چربی پوست را کاهش می‌دهند. داروهای موضعی ممکن است حاوی رتینول، بنزوئیل پراکسید، آنتی بیوتیک و یا حتی اسید سالیسیلیک باشند. متخصص پوست نیاز شما را مشخص خواهد کرد.

 درمان آکنه ممکن است سیستمیک باشد:

اگر آکنه شما همراه با قرمزی و تورم باشد ممکن است داروهای سیستمیک برای شما تجویز شود. این نوع درمان معمولاً برای درمان کیست و ندول لازم می‌باشد. متخصص پوست ممکن است یک یا چند دارو برای شما تجویز نماید:

  • آنتی بیوتیک (به کشتن باکتری‌ها و کاهش التهاب کمک می‌کند).
  • قرص‌های ضدبارداری و داروهای دیگر که بر روی هورمون‌ها مؤثر هستند (می‌تواند برای زنان مفید باشد).
  • ایزوترتینوئین (درمانی که علل بروز آکنه را هدف قرار می‌دهد).

روش‌های درمان آکنه

ممکن است متخصص پوست درمان جوش صورت را از طریق روش هایی که در مطب انجام می‌پذیرد، انجام دهد .

این روش‌های درمانی عبارت‌اند از:

  • لیزر و پرتو درمانی: این روش می‌تواند باکتری‌ها را کاهش دهد و به رفع جوش صورت کمک نماید. متخصص پوست می‌تواند تعیین کند که آیا این نوع درمان برای شما مفید است یا نه.
  • لایه برداری شیمیایی: لایه بردارهای شیمیایی که توسط متخصصان پوست انجام می‌شود، از بیرون قابل خریداری نیستند و باید توسط متخصص انجام شود. متخصصین پوست لایه برداری شیمیایی را برای درمان ۲ نوع آکنه استفاده می‌کنند: جوش‌های سرسیاه و پاپول.
  • حذف آکنه: ممکن است متخصص پوست برای حذف کیست‌های بزرگ آکنه، مجبور شود با ابزار خاصی کیست آکنه را از صورت خارج نمایید. این روش زمانی که کیست‌ها به دارو پاسخ نمی‌دهند، کمک کننده است. همچنین کمک می‌کند تا درد و شانس به وجود آمد جای زخم کاهش یابد. اگر لازم باشد که سریع از شر یک کیست راحت شوید، متخصص پوست ممکن است کیست را با تزریق دارو حذف نماید.

نتیجه

انتظار و رها کردن آکنه برای درمان شدن می‌تواند ناامیدکننده باشد. درمان نکردن آکنه می‌تواند منجر به جای زخم دائمی، کاهش اعتماد به نفس، افسردگی و اضطراب گردد. همچنین در صوتی که جوش ها درمان نشود ممکن است در مراحل بعد نیازمند استفاده از روش هایی برای رفع جای جوش صورت باشید. برای جلوگیری از این عوارض، متخصصین پوست توصیه می‌کنند افراد به درمان آکنه خود اهتمام ورزند. هنگامی که پوست از آکنه پاک شد، درمان باید ادامه یابد. ادامه درمان مانع پیدایش جوش‌های جدید می‌شود. متخصص پوست زمان توقف درمان آکنه را به شما خواهد گفت.

آکنه یا جوش شدید و کونگولوباتا

هنگامی که آکنه باعث التهاب و زخم شدن پوست شما می‌شود و همچنین بر روی اعتمادبه‌نفس شما اثر قابل‌توجهی می‌گذارد، شما نیازمند مراقبت‌های حرفه‌ای و درمان می‌باشید. چهار نوع اصلی از آکنه شدید وجود دارد که می‌توانند به جوش‌های مزمن منجر شوند. متأسفانه درحالی‌که درمان‌های خوبی برای آکنه شدید و از بین بردن جای جوش وجود دارد، اما علل ایجاد آکنه‌های شدید تا حدودی مثل یک راز پنهان باقی مانده است.

به چه آکنه‌ای، آکنه شدید می‌گوییم؟

اگر هرازگاهی بر سطح پوست شما، جوش‌هایی پدیدار شود - مهم نیست چقدر بزرگ و قرمز باشند و یا چه مدت طول بکشند – ما آن‌ها را آکنه شدید در نظر نمی‌گیریم. حتی گاهی اوقات در برخی از ماه‌ها به ناگهان جوش‌هایی در برخی از جاهای بدن ظاهر می‌شوند و بعد از مدتی معمولاً از بین می‌روند، با توجه به آنکه آن‌ها نیز گسترده نیستند، نیازی به درمان جدی نخواهند داشت. زمانی جوش‌ها "آکنه شدید" تشخیص داده می‌شوند که ضایعات آکنه به‌شدت قرمز، ملتهب، و عمیق باشند و کیست‌های آکنه را به وجود آورند. درواقع آن‌ها ساختار پوست را تغییر می‌دهند. این سطح از آکنه می‌تواند جای زخم ایجاد کرده و باعث ایجاد خسارت‌های دائمی بر روی پوست افراد شود.

چهار نوع اصلی آکنه شدید و درمان آن‌ها

نواع دیگری از آکنه شدید نیز وجود دارد، اما این چهار نوع بیشتر شایع می‌باشند:

آکنه ندولوکیستیک (NODULOCYSTIC)

از ویژگی‌های بارز آکنه ندولوکیستیک وجود کیست‌های ملتهب می‌باشد، این کیست‌ها به‌صورت برجستگی‌های متشکل شده از چرک، مایع و یا مواد دیگر، خود را نشان می‌دهند. این کیست‌های دردناک می‌توانند بزرگ - چند سانتی‌متر - باشند و اغلب در مکان‌های زیر یافت می‌شوند:

  • شانه
  • قفسه سینه
  • گردن
  • صورت

یک کیست ممکن است به‌طور مستقل بر روی پوست ظاهر شود، یا ممکن است به‌صورت خوشه‌ای از چندین کیست مجزا تشکیل‌شده باشد. درمان جوش و آکنه ندولوکیستیک دشوار است، اما گزینه‌های درمانی زیر را می‌توان مدنظر قرار داد:

  • عمل جراحی آکنه - تخلیه و برداشتن کیست.
  • استفاده از داروی ایزوترتینوئین (مانند نام‌های تجاری: Sotret، Claravis، Amnesteem، Accutane، و غیره)
  • استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها
  • تزریق کورتیکواستروئیدها به داخل کیست

آکنه کونگولوباتا (CONGLOBATA)

آکنه کونگولوباتا یک نوع آکنه مزمن محسوب می‌شود - به این معنی که شما همیشه با آن درگیر خواهید بود و هرگز نمی‌توان واقعاً علت جوش صورترا درمان کرد، اما می‌توان علائم آن را مدیریت کرد. این اختلال در مردان بیشتر از زنان است و معمولاً بین سنین ۱۸ الی ۳۰ سالگی رخ می‌دهد. اولین نشانه آکنه کونگولوباتا ممکن است بروز جوش صورت باشد که بجای بهتر شدن بدتر می‌شوند و درنهایت ملتهب شده و تشکیل ندول‌های (گره‌های) عفونی را می‌دهند. این ندول‌های پر از چرک، ممکن است بوی بدی داشته باشند. ممکن است آکنه کونگولوباتا، در افرادی که سال‌ها مبتلا به آکنه بوده‌اند و آن را به‌خوبی مدیریت کرده‌اند، به‌طور ناگهانی ظاهر شود. علت جوش صورت و علائم شایع از آکنه کونگولوباتا عبارت‌اند از:

  • آبسه عمیق و ملتهب در پوست
  • دانه‌های سرسیاه که معمولاً بر روی باسن، تنه، منطقه بازو، گردن و صورت یافت می‌شوند.
  • زخم‌های عمیق
  • آسیب قابل‌توجهی به پوست
  • جوش‌های قرمز و ملتهب که اغلب به جوش‌های سرسیاه و یا سرسفید تبدیل می‌شوند و درنهایت از خود چرک ترشح می‌کنند. ممکن است در زیر این برجستگی‌ها، زخم ایجاد شود و در پی آن بر روی پوست جای زخم و دلمه پدید می‌آید.

درمان

اغلب آکنه کونگولوباتا قابل کنترل است. برای درمان داروی ایزوترتینوئین، گاهی اوقات همراه آنتی‌بیوتیک‌ها تجویز می‌شود. اهمیت بسیاری دارد که در طول درمان با یک متخصص پوست همکاری تنگاتنگی داشته باشید تا از عود مجدد این نوع آکنه شدید جلوگیری به عمل آورید.

آکنه فولمینانس (FULMINANS)

این نوع آکنه به‌صورت التهاب ناگهانی و شدید در تمام بدن ظاهر می‌شود.

علائم آن عبارت‌اند از:

  • تب
  • درد و التهاب مفاصل، اغلب در زانوها و ناحیه لگن
  • جوش صورت و بدن شدید با زخم

درمان

اغلب آکنه فولمینانس زمانی ایجاد می‌شود که برای درمان آکنه کونگولوباتا بیمار اقدامات درمانی انجام داده ولی با شکست مواجه شده است. درمان این نوع آکنه بر روی مدیریت التهاب تمرکز دارد، اغلب داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) تجویز می‌شوند. برای کمک به کنترل التهاب، داروهای کورتیکواستروئیدی نیز ممکن است لازم باشد. این نوع آکنه شدید باید توسط متخصص پوست بررسی شود و در درازمدت تحت درمان قرار بگیرد. ممکن است درمان با داروهای ایزوترتینوئین به‌صورت سیستمیک نیاز باشد.

فولیکولیت باکتری گرم منفی

فولیکولیت گرم منفی یک نوع عفونت است که باعث بروز جوش‌های شدید می‌شود. این حالت زمانی اتفاق می‌افتد که فولیکول‌های پوست در اثر یک عفونت باکتریایی ملتهب می‌شوند. گاهی اوقات زمانی این نوع آکنه ایجاد می‌شود که بیماران درحال درمان انواع دیگر آکنه می‌باشند، به‌خصوص اگر از آنتی‌بیوتیک‌های موضعی یا خوراکی در یک دوره طولانی استفاده کرده باشند. برای تشخیص این نوع باکتری‌ها از یک نوع رنگ‌آمیزی آزمایشگاهی خاص استفاده می‌کنند. پس از اضافه کردن معرف به باکتری‌ها اگر رنگ آن‌ها آبی نشود، نتیجه می‌گیرند که این نوع باکتری‌ها گرم منفی می‌باشند.

درمان

درمان فولیکولیت گرم منفی دشوار است، زیرا که این نوع باکتری‌ها به بسیاری از آنتی‌بیوتیک‌ها - که برای درمان آکنه‌های شدید استفاده می‌شوند - پاسخ نمی‌دهند. بااین‌حال، استفاده از داروی ایزوترتینوئین و آنتی‌بیوتیک‌های خاص (اغلب آمپی‌سیلین، پرولوپریم یا تری متوپریم) می‌تواند در درمان موفقیت‌آمیز فولیکولیت گرم منفی مفید باشند.

بدون درمان، این چهار نوع آکنه شدید می‌توانند باعث ایجاد زخم‌های قابل‌توجه و آسیب‌های پوستی شوند. همچنین ممکن است در اثر این جوش‌ها فرد دچار مشکلات عاطفی شده و اعتمادبه‌نفسش صدمه ببیند. نوع آکنه‌های شدید، باید توسط متخصص پوست تشخیص داده‌شده و درمان گردند. بسیاری از آن‌ها را می‌توان با موفقیت درمان یا مدیریت نمود.

 

بررسی گزینه‌های درمانی برای شما

برخی قرص‌های ضدبارداری برای مقابله با آکنه مفید هستند. با پزشک خود مشورت کرده تا دریابید آیا برای شما مناسب است یا نه.

برخی از افراد برای درمان به لیزر و درمان فتودینامیک (PDT) روی می‌آورند، این درمان‌ها می‌توانند در خصوص کاهش آکنه و جای زخم مفید باشند. هزینه این روش‌های درمانی متفاوت است، اما می‌توانند جایگزین مناسبی برای مصرف روزانه کرم‌ها و قرص‌ها به‌حساب آیند.

انتظارات شما

اغلب افراد قبل از آنکه نتیجه درمان خود را مشاهده کنند، درمان خود را نیمه‌کاره رها می‌کنند. اگر شما دچار عوارض جانبی می‌شوید، با پزشک خود مشورت کرده تا داروهای شما تنظیم یا جایگزین شوند. معمولاً باید پس از شش هفته از شروع درمان، وضعیت فرد مورد ارزیابی قرار بگیرد، اگر درمان مؤثر واقع‌شده باشد، معمولاً باید به مدت حداقل چهار تا شش ماه دیگر، آن را ادامه داد.

 

 

 

تلفن گویا کلیه مراکز :
45186925

مطب ونک 88202133 - 88202134

مطب نازی آباد 55088737 - 55088743

کلینیک لیزر نوین دیدگان 88703360 - 88703688

کلینیک نور 88454446

با تعیین وقت قبلی

طراحی و توسعه توسطN I C P . I R